Kako obleci vaše otroke za smučanje (10 nasvetov)

Pri nakupu smučarskih oblačil in opreme za otroke (in sebe) morate upoštevati nekaj pomembnih stvari, ki bodo izboljšale vašo smučarsko izkušnjo. Otrokom mora biti toplo in udobno, pomaga pa tudi, da imajo svetle barve in velike žepe. Za smučanje z otroki v imamo 10 namigov, ki jih lahko delimo, preden greste po nakupih. Ne pozabite pregledati vseh oblačil in opreme, ki jih potrebujete pred začetkom sezone - še preden začne snežiti (najbolje v oktobru/novembru). Ponavadi odlašamo in se na jutro prvega smučarskega dni zavemo, da manjka ena rokavica ali pa so snežne hlače nekoga občutno prekratke.

Otrok smuča po strmini

1. Svetle barve, tako da ste lahko vidni

Kupite najsvetlejša barvna oblačila in opremo, ki jih najdete. Resnično vam pomaga najti svoje otroke na pobočjih. Moj sin je začel smučati v navy jakni in črnih hlačah in vedno sem ga težko opazil, tudi na kratki razdalji. Nekega leta je imel svetlo rumeno jakno in nenadoma sem ga zlahka videl od daleč.

2. Jakna z žepom za smučarsko vozovnico

Večina smučišč za smučarsko vozovnico uporablja kartico z magnetnim ključem. Jakna mora imeti na rokavu majhen žep, tako da lahko vaš otrok zlahka drži roko do čitalnika kartic in aktivira ročico. Večina smučarskih jaken ima takšen žep, večina zimskih jakn pa jih nima. Če kupujete jakno za smučanje, se prepričajte, da ima ustrezne žepe

3. Jakna s snemljivo kapuco

Ker nosite čelado, med smučanjem ne potrebujete kapuce. Če kapucene morete odstraniti, se v njej nadležno nabira sneg, ki pada ali, ko padete sami. Ta sneg se vam počasi in vstrajno zleze za vrat in po hrbtu. Ni lepo!

4. Super nepremočljive snežne hlače

To ni čas za prehudo "šparovnost". Otroci veliko časa sedijo na snegu, ko se učijo smučati. Zato ne pozabite kupiti snežnih hlač z visoko vodoodpornostjo, vsaj 10000 mm. Hlače morajo na etiketi ali oznakah navesti oceno. Za več informacij o vodnih stoplcih si preberite ta članek.

5. Snežni kombinezon z enostavno odstranljivimi naramnicami

Priporočamo snežne kombinezone z visokim hrbtom, da preprečite vdor snega. Sneg se pogosto prikrade v pasu. Ko padeš v sneg, se moraš skloniti, da vstaneš in majica se ti neizogibno razpne in ves sneg na jakni ti pade v zadnji del hlač. Hladno in mokro! Visoko hrbtišče resnično pomeni razliko, še posebej za otroke.

6. Visoke rokavice

Ne moremo dovolj poudariti pomena suhih, toplih rok za otroke. Mokre, hladne roke so uničile marsikateri snežni dan. Ne varčujte pri rokavicah!

Otroci veliko padajo na snegu in če imajo kratko rokavico, jim bo veliko snega zataknilo v rokavico in rokav, nato pa imajo hladne mokre roke. Rokavice z visokim zapestjem se lahko raztegnejo daleč čez rokav jakne, nato pa se oklenejo rokava in tako dodatno zaščitijo pred vdorom snega.

Deklica smuča

7. Dolge oprijete smučarske nogavice

Poceni "otroške smučarske nogavice" so običajno narejene iz cenejših materialov, ki ne dihajo, zato se otroci znojijo. Tudi elastika hitro popusti, zato nogavice oplahnejo, kar pomeni, da vas otroci nenehno prosijo, da pomagajte pri dvigovanju nogavic - kar ni enostavno narediti skozi vse druge plasti. Vsekakor se splača vložiti v kakovostnejšo nogavico, ki se tesno prilega, ostane pokonci in sega do kolena.

8. Termalna podoblačila

Ko nadgradite spodnja oblačila na primerne termo športne dolge hlače in spodnje majice, je bistveno lažje. Termalna oblačila prihajajo v različnih debelinah. Skrbijo za odlično termoregulacijo in preprečujejo pregrevanje in prekomerno potenje med športnimi aktivnostmi.

9. Rutke / tube za vrat

Ta preprosta tuba iz tkanine služi različnim namenom. Najprej zadrži hladen veter z vratu, tako zadaj kot spredaj. Lahko ga konfigurirate na veliko načinov: kot šal, obrazna maska, balaklava ipd.

10. Smučarska maska

Če vreme postane zelo hladno, boste potrebovali popolno pokrivalo za glavo z odprtino samo za oči in nos. Za to lahko uporabite rutko ali tubo, je pa smučarska maska veliko lažja za uporabo. Vsekakor pa vzemite takšno z rahlo raztegljivim materialom (da ga ne škodi vleči in sneti) in ima dolg vrat, ki ga lahko spravite v jakno.

Ekstremni smučarji